Thijs Goverde met rood t-shirt met de tekst: Reading is Sexy

Over mij


Hallo!
Ik ben Thijs.

Ik schrijf kinderboeken en ik maak cabaret-voorstellingen. Maar dat wil je nu even niet weten, anders had je wel gekeken bij Boeken of bij Kindercabaret.
Je bent naar deze pagina gekomen om te ontdekken wie ik ben.

Dus: wie ben ik?

JEUMIG!
Weet je wel dat dat de moeilijkste vraag is uit de geschiedenis van de mensheid?

Ik kan je wel vertellen wat ik ben.
Ik ben namelijk van alles. Ik ben filosoof; dat word je als je filosofie studeert, en filosofie is zoiets als "leren nadenken". Maar dan voor gevorderden. En lezen en schrijven, ook voor gevorderden.
Ik ben schrijver en cabaretier, duh, dat weten we nou onderhand wel.
Ik ben tuinier, want ik vind het heel erg leuk om eetbare dingen uit de grond te laten groeien. Vooral rare dingen zoals Kardoen en Raponsje.
Ik ben spelletjesliefhebber; ik heb meer dan dertig verschilende bordspellen in mijn kast staan en ik bedenk zelf ook spelletjes (vooral  LARP en RPG - wat dat is moet je maar een keer googlen hoor, anders ben ik úren bezig met uitleggen).
Ik ben onbeleefd, want je mag niet de hele tijd zinnen met "Ik" beginnen en dat heb ik net zes keer gedaan.
Maar vooral ben ik de papa van de twee leukste kinderen ter wereld (sorry, alle andere kinderen, maar het is nou eenmaal zo) en de vriend van de liefste mevrouw van de wereld (sorry, alle andere mevrouwen! Jullie zijn allemaal nummer twee hoor! Allemaal!)

Natuurlijk kan ik je ook vertellen waar ik ben. In Nijmegen, namelijk. Daar ben ik meestal. Ik ben er geboren, en hoewel het een behoorlijk lelijke stad is, is het ook een léuke stad. Ik voel me in Nijmgen zo lekker als in een ouwe jas, zo eentje die al twee jaar je lievelings is en die helemaal de vorm van je lichaam heeft aangenomen. Dus ik hoef daar van mezelf nooit meer weg.
Behalve als ik het land in ga om kinderen voor te lezen en te ontmoeten en zo. Dat doe ik zo vaak mogelijk, want het is het allerleukste deel van mijn werk.

Of ik kan je vertellen wanneer ik ben.
Ik ben namelijk begonnen met zijn op 22 april 1971, om een uur of elf 's morgens. En ik ben nog steeds druk bezig met zijn!

Maar... wie ik ben?
Pfff! Ingewikkeld hoor!

Thijs is vandaag

Online
Offline,
want ik ben coole filmpjes aan het opnemen